3/29/2015

J'adore

J'adore.. Dior? uhhmm waarom een foto van een - uber mooie fotogenieke - kat? Nou in iedergeval niet omdat dit gaat over testen op dieren -gelukkig niet- of dior. Maar over mijn geweldig lieve mooie kat, J'adore. Hij  is vandaag namelijk 1 jaar geworden! En ik kon dat niet voorbij laten gaan zonder een klein artikeltje.. Kijk je mee?

Het is al een jaar geleden dat dit kleine mannetje is geboren. Buiten dat deze lieverd nu al 1 jaar is en oh wat gaat dat snel is - en oh dat klinkt net of ik een moeder ben, haha. Maar hé het ging best snel- ,is deze kleine man helemaal niet zo klein meer. Hij is al behoorlijk groot en weegt al bijna 5 kilo - 4,9 kilo om precies te zijn-. En nee we mesten hem niet vet of beweegt hij te weinig. J'adore is namelijk een Maine Coon. Dit ras behoort tot één van de grootste kattenrassen in de wereld. Dus ja, niet zo gek dat hij al zo groot is. 

Ondanks z'n grootte, is hij nog zo speels als een kitten.  Een maine coon kan 7 tot 11 kilo worden en groeit door tot hij 4 jaar oud is. Dit betekent niet dat J'adore ook zo'n flinke wordt, maar hij is al aardig goed op weg. Het is een geweldig lief beest! En ik hoop dan ook dat hij nog vele jaartjes bij ons blijft! 
Hij - maar ook ik - knuffelen ontzettend graag! Ik vind het altijd zo fijn dat wanneer ik 's ochtends m'n kamer uit kom, hij staat te popelen om te knuffelen. Dan springt hij op mijn schoot, spint als een motor en wringt zich in elke mogelijke positie om zo goed mogelijk te kunnen knuffelen. Zo lief!
   IT'S SO FLUFFY!
En nu is deze man alweer 1 jaar oud! Zoals ik aan het begin al zei hoop ik dat hij nog vele jaren bij ons mag zijn. Ik ben ontzettend blij en dankbaar met zo'n lieve kat als J'adore. Voor nu houd ik het bij dit korte artikeltje, maar als jullie meer willen weten over dit ras of over mijn lieve kat, dan hoor ik het! Dus voor nu was dit even wat ik met jullie wilde delen -in mijn eigenlijk eerste echt artikeltje, die ik gewijd heb aan mijn kat, haha! -. En ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe!
Lfs


'Deze foto's zijn gemaakt met een andere camera dan mijn eigen camera, namelijk met de Canon Eos 1000D'

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen