10/16/2016

Nieuwe lens!


Ja hoor, ik heb eindelijk een 50 mm lens. Ik wilde hem al zolang, maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van. Dan had ik genoeg geld bij elkaar gespaard en ja hoor had ik ineens een reportage flitser nodig voor opdrachten. Bam, doei, weg geld. Vandaag vertel ik je alles over m’n nieuwe lensje, want wat ben ik er blij mee!

 Zoals ik al zei is het een 50 mm lens -van canon-, dit is een lens met een vast brandpunt. Deze lens wordt ook wel de plastic fantastic genoemd. Waarom? Omdat de lens ‘wanneer je het vergelijkt met andere lenzen’ een vrij goedkope lens is met ook een vrij cheap ass behuizing. Maar los daarvan is het glas wel van ontzettend goede kwaliteit, je kunt er hierdoor ontzettend scherpe foto’s mee maken en het heeft een groot diafragma bereik van 1.8. 

-Voor de mensen die ondertussen al een soort van afgehaakt zijn bij enkele ‘fotografische termen’, het diafragma is een getal dat aangeeft hoeveel scherp je wilt hebben in de verhouding van scherpte in de diepte. Een klein getal noem je een groot diafragma, dit omdat de lens dan wijd open staat, het effect hierbij is weinig scherpte diepte. Dus in de diepte is er weinig scherpte. Voor een klein diafragma, dus een groot getal, geldt natuurlijk het omgekeerde. Snap je het nog?-


Natuurlijk kan ik niet aankomen met een artikel over deze lens zonder 1 of meer foto’s te laten zien die ik met dit heerlijke objectief gemaakt heb. Dus vandaar de twee foto's hierboven!

Verder heb ik voor het iets vernieuwde model gekozen, namelijk het STM model in plaats van het II model. STM betekend simpel gezegd dat de lens heel stil tot geluidloos kan scherpstellen. Wat heel erg fijn is voor filmen. De 50 mm lens wordt vaak gebruikt voor portret of fashion fotografie maar is ook heel erg mooi om macro fotografie mee na te bootsen.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn nieuwe lens en heb hem inmiddels al standaard op m’n camera zitten. Het begint alleen wel weer te kriebelen om nog meer camera stuff aan te schaffen, dus er is een grote kans dat je binnenkort een wishlist voorbij ziet komen!

Welke lens zou jij nog graag willen voor je camera? Of heb je zelf niet zoveel met fotografie?

Liefs

Canon 50 mm f1.8 STM    |    119,-    |    www.coolblue.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen