Logo Styledway rond.png
 • Mail
 • Very-Basic-Plus-icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Facebook Icon

5x How to mix prints!

July 24, 2017

 

 

Gezellige printjes, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Stripes, een pittig tijgerprintje of schattige dots. Maar hoe combineer je al die leuke items met verschillende prints samen? In dit artikel lees je 5 tips om printjes op verschillende manieren te mixen!

 

1. Contrast

Kies contrast rijk, ga voor een mix van bijvoorbeeld stoer met schattig. Op deze manier leg je de balans in de vibe die je met je outfit mee geeft. Door bijvoorbeeld een panterprint rok met een roze pastel kleurig bloemenprint blouse te stylen, mix je twee prints zonder dat het hysterisch is. Tip: Wees voorzichtig met het mixen van prints die dicht bij elkaar liggen, denk bijvoorbeeld aan panter en luipaard of leopardprint samen. Dit wordt snel te heftig. 

 

2. One colour

Een andere manier van het combineren van prints is door te kiezen voor één kleurenfamilie als basis en op die kleur zoek je de items uit. Doordat alles in dezelfde richting qua kleur zit, oogt het geheel rustig. Dus trek alle leuke prints aan die je maar hebt, maar dan in één kleurenfamilie. 

 

3. Beperk de rest

Heel leuk al die gezelligheid maar probeer de rest van de outfit zoals je jasje, accessoires en schoenen vrij basic te houden. Op deze manier blijft het gangbaar.

 

4. Size watcher

Een belangrijk ding bij het mixen van prints is om de grootte van de prints in de gaten te houden. Mix een print het liefst met een andere print die qua grootte verschilt, op deze manier creëer je weer meer rust en geeft het de outfit ook meer vorm.

 

5. All the way
Hoewel je alles heel subtiel kan houden door de voorgaande tips, ondanks dat je verschillende prints mixt. Kun je ook all the way gaan. Door niet te veel na te denken en je leukste printjes met elkaar te mixen in alle kleuren van de regenboog verbreek je de taboe dat dit niet zou kunnen. Gewaagd, but you got it girl! Oftewel just do it!

 

Dit waren 5 tips of manieren om prints te kunnen combineren, dus pak die leuke prints uit de kast en rock it baby!

 

Please reload

Please reload

 • Bloglovin
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Facebook Icon
 • 82567-inclined-paper-plane