Logo Styledway rond.png
 • Mail
 • Very-Basic-Plus-icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Facebook Icon

5x Tips om fijn wakker te worden

August 19, 2017

 

Rise and shine baby! Yes, slapen, heerlijk. Ik zou het tot één van mijn hobby's kunnen benoemen haha. Maar hoe heerlijk of vervelend, lang of kort je nachtrust ook was. Het wakker worden is een super belangrijk onderdeel om de dag lekker te kunnen beginnen. Vandaag op STYLEDWAY lees je 5 tips om fijn wakker te worden. Vooral voor de anti-ochtendmensen zal dit behulpzaam zijn!

 

Hydrate

Na een aantal uur je ogen dicht gedaan te hebben en vertrokken te zijn naar dromenland heeft je lichaam in de tussentijd geen vorm van hydratatie binnengekregen. Daarnaast zweten we veel in onze slaap waardoor we ook nog eens vocht verliezen. Oftewel zorg dat je als eerste jezelf hydrateert. Voor mij helpt het vaak om de avond van te voren alvast een groot glas naast mijn bed te hebben staan of een flesje water. Deze heb ik dan direct bij de hand als ik wakker word en drink ik vervolgens helemaal leeg. Op deze manier hydrateer je niet alleen maar je lichaam, maar zorg je er ook nog voor dat alles weer een beetje in werking wordt gezet in je lichaam. So drink your water!

 

Lights on

Een van de redenen waarom we zonder wekker wakker kunnen worden, is door licht. Wanneer ons lichaam of ogen in contact komen met licht breken we onze melatonine af. Dit is een stofje die je aanmaakt als het donker wordt, waar slaperigheid na volgt. Wanneer we weer in contact komen met licht breekt deze op een gegeven moment weer af. Oftewel hoe eerder je bijvoorbeeld je lamp aan doet, des te eerder de stof is afgebroken en je wakkerder wordt. Nou kan je natuurlijk je telefoon pakken aangezien hier een behoorlijke bak licht uitkomt, maar ik moet zeggen dat alle prikkels die je ongevraagd binnenkrijgt bij het openen van allerlei social media, niet echt bevorderend is voor het 'fijn wakker worden'. Oftewel gewoon direct de dichtstbijzijnde lamp aandoen of de gordijnen open slaan.

 

Taken van de dag

Wanneer je weet dat er veel gedaan moet worden maar niet precies wat, kan het uitstellen door middel van nog langer blijven liggen heel erg fijn zijn. Maar uiteindelijk ga je, je vaak alleen nog maar duffer en minder fit voelen waardoor die chaotische to-do list nog rommeliger lijkt. Wat heel erg kan helpen is dat je de avond of dag van te voren een overzichtje maakt, met wat je de volgende dag wilt doen. Op deze manier weet je letterlijk waar je deze dag aan begint en wat je te doen staat.

 

Think positive

Als we wakker worden denken we vooral als we moe zijn dat het meeste waar we zin hebben is: verder slapen. Maar probeer te denken aan de leuke dingen die je te wachten staan deze dag of misschien wel de volgende dag. Op deze manier creëer je zin in de dag en is opstaan weer net iets makkelijker en leuker.

 

Stay awake

Misschien is dit wel de belangrijkste of handigste tip, namelijk 'stay awake'. Hoe ideaal die sluimer stand op je wekker ook lijkt, hoe minder fit je je gaat voelen als de tijd uiteindelijk echt aan het tikken is. Probeer wanneer je eenmaal wakker bent door de wekker, je wakker te houden. Hoe moe je je ook voelt wanneer die rot wekker afgaat, hoe verbaasd je zal zijn als je merkt dat je op een gegeven moment over het extreme vermoeidheidsgevoel heen bent. De stap om vervolgens uit bed te stappen zal vele malen makkelijker zijn dan na 10 keer die gezellige sluimer button ingedrukt te hebben.

 

Dit waren mijn tips om fijner wakker te worden. Naast deze tips is het natuurlijk altijd goed en lekker om sowieso 8 uur slaap te pakken, maar dit lukt simpelweg niet altijd. Met deze tips kan je er in ieder geval wel voor zorgen dat we fijn wakker worden en in het artikel 'How to get organized at work' lees je hoe je zo productief en georganiseerd mogelijk je dag door kan komen. Oftewel rise and shine baby!

 

 

Please reload

Please reload

 • Bloglovin
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Facebook Icon
 • 82567-inclined-paper-plane